Keraamisen taiteen historia

Saviastiat ja keramiikka ovat yksi muinaisemmista taidemuodoista ja se sisältää enimmäkseen saviruukkujen, vaasien, lasien ja monen muun luontia. Keraamisen taiteen kategoriaa käytetään kuvaamaan saveen ja kaikkiin muotoihin, jota se ottaa. Pohjimmiltaan esihistoriallisesti tyydytetty keraaminen taide toteutuu monessa erilaisessa jokapäiväisen elämän tarpeessa. Ihmiskunta käytti sitä alustoihin ja astioihin. Se käytti yksinkertaisimpia ja heti saatavia materiaaleja, maaperää sekä vettä prosessissa, se voitiin muuttaa saveksi ja luoda taidetta ja teoksia, joka on jättänyt merkin sivilisaation kehitykseen auttaen samalla sen historian kartoituksessa.

Ensimmäiset merkit keraamisista löydöistä havaittiin Kreetalla 7000 eKr, kun taas neoliittinen jakso löydettiin 6000 eKr. Kreikan keraamisen taiteen historia on tähän asti saavuttanut jopa 8000 vuotta jatkuvaa kurssia. Tarkemmin sanottuna ja hellenistisen alueen osalta, keraamiset taideteokset kukoistivat alun perin Kreetalla ensimmäisten Minoan-vuosien 3000-2100 eKr välillä ja saavutti sen suurimman huippunsa saviruukkujen myötä keskimmäisessä Minoa-vuodessa, 2100-1580 eKr. välissä. Tarkkailemalla tärkeimpiä materiaaleja, muotoja ja valmistustekniikkoja sekä esivanhempiemme valmistusmenetelmiä, tunnemme että tämä ainutlaatuinen taide on kulkenut vuosisatojen ajan ilman radikaaleja muutoksia ja jatkuu vielä tähänkin asti.

Keraamisen taiteen historia

Ihmiskunta käytti savea materiaalina yleisesti. Arkeologit löytävät vieläkin keraamisia esineitä monesta kulttuurista ja monesta maailman nurkasta. Ihmiset ovat luoneet keraamisen taiteen ja niiden alkuperäinen tarkoitus oli luoda esineitä, joita he käyttävät joka päivä ruoan ja juomien säilömiseen. Jokainen kulttuuri ja ihminen teki savesta eri muotoisia ja kokoisia, pienempiä tai suurempia, jokaista tiettyyn tarkoitukseen. Sitten savi kovetettiin suurella lämmöllä, luoden kaikenlaisia työkaluja ja esineitä.

Jokainen kulttuuri ja sivistys muodosti saven erilaisista mineraaleista. Olemme nähneet sekoituksia, jotka sisältävät piitä ja monia muita mineraaleja. Tämä johti saven kovuuden tai pehmeyden eroihin ja ne vaativat joko kovaa työtä tai pehmeitä prosesseja. Tämä johti myös lämpötilan eroihin, jonka alla savi kovettuu. Joitakin erilaisia savityyppejä ovat seuraavat: ensimmäinen savi, jota se käytti, oli keramiikka. Yksi syy, miksi sitä käytettiin aikaisemmissa vaiheissa, on ehkä koska se vaati vähiten lämpöä kovettuakseen. Muu savi sisälsi kiviä, ja posliinia voidaan pitää saven muunnelmana.

Alussa, ihmiskunnalla ei ollut lämmitysvälineitä tai laitteita kovettaa savea. He asettivat savensa auringon tai tulen lämmön alle. Joskus he jopa hautasivat saven hiekkaan, jolloin se kovettui auringon lämmöstä. Vaikka ihmiskunta kehitti käsityöläisten luomia koneita, jotka tunnetaan polttouunien nimellä. Nämä laitteet antoivat suuren edun, lisäten esineiden tuotantoa. Se antoi heille tapoja hallita kovettumista ja lämmittämistä.  

Keraaminen taide, loistava työkalu evoluutioon

Keraaminen taide pelasi valtavan roolin ihmisten evoluutiossa. Saviruukut ja astiat sallivat ihmisten säilyttää vettä myöhemmälle. Mutta vain ruokaa. Öljyä, viiniä, kasviksia ja kaikenlaisia ruokia. Saviruukut ja esineet antoivat myös edun ihmisille kokata ruokaa niissä. Se antoi heille kyvyn pitää yllä ja ruokkia lisääntyvät ihmiset, joka johti väestön valtavaan kasvuun. Keramiikka-taide on taiteen muoto, jonka voimme sanoa muodostui elämästä ja ihmisten tarpeista. Savenvalajat eivät luoneet vain tavallisia esineitä. He lisäsivät aina jonkinlaisen koristelun, joka nykyään antaa meille monia johtolankoja ja muita tärkeitä aineksia heidän elämästään kaivantojen aikana. Keramiikalla on valtava käyttöikä ja antavat meille vastauksia sivistyksen ja kulttuurin suhteen.

Alun perin ihmiset käsittelivät savea paljan käsin. Pyörän menetelmä keksittiin myöhemmin. Pyörä pyörii nopeasti ja käyttäjä pitää savea tasaisena ja auttaa ohjaamaan sitä, antaen sille muodon. Viimeisenä, arkeologit voivat keramiikan kaivantojen kautta ymmärtää sivilisaatioiden välisen vaihdon ja kaupankäynnin. Esimerkiksi kaupankäynnin kautta tuotteet liikkuivat toisesta osasta toiseen maailmaa, mutta keramiikka liikkui myös. Tämä auttaa arkeologeja perustamaan antiikin siteitä, liittoja ja kaupankäyntiä eri maiden välillä. Esimerkiksi, 10. vuosisadan aikana kauppiaat Kiinasta auttoivat levittämään keramiikkaansa Lähi-Itään ja Aasiaan, vaikuttaen raskaasti eurooppalaisiin, joka auttoi rinnastamaan niiden perinteen.