Kauniin keramiikan löytäminen

Keittiössä ja muualla kodissa on ihana käyttää kauniita, uniikkeja astioita. Peruskauppojen valikoimat eivät aina tarjoa kovin kauniita saati ainutlaatuisia vaihtoehtoja, joten keramiikan valmistajia ja myyjiä tulisi löytää jostain. Niitä on kuitenkin onneksi löydettävissä, kun vain osaa etsiä oikeista paikoista.

Messut

Keramiikkaa löytää kotiinsa messuilta, kuten sisustamiseen keskittyviltä Habitare-messuilta. Messuilla on esillä täysin ainutlaatuista keramiikkaa ja tämä tarkoittaa astioiden lisäksi luovaan tyyliin valmistettuja lyhtyjä, kylpyhuonekeramiikkaa ja muita sisustusesineitä. Myynnissä on usein sellaisia esineitä, joihin ei monessa liikkeessä törmää.Keramiikkaa saa ostettua muiltakin messuilta, kuten Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettäviltä Suomen Kädentaidot -messuilta. Keramiikkaa on myynnissä kymmeniltä eri valmistajilta. Toki paikan päältä voi tehdä paljon muitakin löytöjä, kuten käsitöitä, neuletöitä ja kortteja. Messujen tarkoitus on inspiroida kävijöitä tekemään itse ja opppimaan uusia asioita. Kädentaidot ovat tärkeä taito, jota kannattaa ehdottomasti pitää yllä. Katso alueesi messut, joista voit löytää keramiikkaa!

Keramiikkaa alan liikkeestä

Lokal on Helsingin Annankadulla sijaitseva liike, joka myy mm. Design-keramiikkaa. Myytävät tuotteet ovat ainutlaatuisen kauniita ja tuotteiden osto tapahtuu ottamalla yhteyttä liikkeeseen, jonka jälkeen asiakaspalvelija ottaa yhteyttä kaupan sopimiseksi. Esimerkiksi Veera Kuljun ainutlaatuisen Popcorn-kulhon saa omakseen 1200 euron hintaan. Myynnissä on myös edullisempia tuotteita, kuten Jatta Lavin tai Raaka Rå:n keramiikkaa.Keramiikkakellari myy kaikenlaista keramiikkaa juhliin ja sisustukseen. Liikkeellä on verkkokauppa, joka toimittaa tuotteet muutaman euron postikuluilla. Tuotteet ovat huolellisesti käsityönä valmistettuja esineitä ja osa ovat uniikkeja, joita ei muualla näe.Vallilan keramiikka on arvostettua Suomessa. Astioiden kauniit kuosit ovat tunnettuja ja niihin törmää usein suomalaisten kodeissa. Vallilan keramiikkaa saa ostettua mm. suoraan yrityksen verkkokaupasta.

Silmu-Keramiikka

Silmu-Keramiikka on valinta silloin, kun haluat jotain ainutlaatuista, erilaista ja lumoavaa. Silmun astiat ovat upeaa käsityötä ja kutakin tuotetta on olemassa vain yksi juuri samanlainen. Tuotteiden rakupoltto antaa niille niiden omintakeisen ulkonäön. Silmu-Keramiikan tuotteet on saatavilla muutamilta jälleenmyyjiltä eri puolilla Suomea sekä sähköpostin kautta. Silmulta saat varmasti ainutlaatuisia tuotteita.Astiataivas myy monenlaista keramiikkaa eri valmistajilta. Astiataivaan valikoimaan kuuluvat niin Kuittaan Savi, Pentik kuin ulkomainenkin keramiikka. Jos etsit kodin keramiikkaa, mutta etsit vielä tyyliäsi, voi Astiataivas olla hyvä sivusto koluta läpi. Sivuston valikoima on laaja ja tuotteet saa tilattua kätevästi verkkokaupan kautta. Verkkokauppa on hyvä ja toimiva ja se esittelee tuotteet selkeästi, kertoen hieman keramiikan valmistajasta. Näin asiakas tietää, mitä on ostamassa. Esimerkiksi Arabian keramiikkaa on hyvin laajasti ja haluttu tuote löytyy valikoimasta helposti sivuston helppokäyttöisen navigaation avulla. Tuotteiden toimitusajaksi on ilmoitettu 3-5 päivää.

Toisen roska on toisen aarre

Kaunista keramiikkaa voi löytää myös kirpputoreilta. Joku voi haluta luopua omasta keramiikastaan löydettyään tilalle uusia tai ehkäpä jollekin on kerääntynyt aivan liikaa keramiikkaa, jonka vuoksi haluaa omistaan luopua. Nämä voivat olla tilanteita, joissa upeaa keraamiikkaa voi löytää edulliseen hintaan.

vanha keramiikka

Muita paikkoja käytetyn keramiikan ostoon ovat huutokaupat ja netin kirppissivustot. Netin hyvä puoli on siinä, että sieltä tuotteita voidaan löytää omien kriteerien ja hakusanojen perusteella. Kivijalkakirppiksillä käytäessä tarjolla on vain sinne tuodut esineet, mutta Internet mahdollistaa laajemman etsinnän jopa maailmanlaajuisesti. Myös Facebookin kirppisryhmät toimivat hyvänä kauppakanavana. Tuotteita voidaan postittaa tai ne voidaan hakea myyjältä. Joka tapauksessa kannattaa miettiä, etsitkö jotain tiettyä keraamista esinettä, jonka haluat kokoelmiisi vai haluatko vain jotain uutta, mutta et tiedä tarkalleen, mitä.