Kaksi Pikku Sirkus Elefanttia osa 1

Kaksi pientä sirkus elefanttia elivät maailman toisella puolella kumpainenkin. Toinen elefanteista kipusi joka ikinen päivä sirkusesiintymisen huipuksi pallon päälle kahdella jalalla ja yleisö hurrasi.

HURRAA HURRAA he huusivat! Mutta tämä pieni elefantti aina mietiskeli iltaisin, olisiko jossakin jotakin kivempaakin. Mutta pikku elefantti ei tiennyt olisiko. Pikku elefantti katsoi nukkuvaa pelleä vieressään sirkusvaunussa ja ajatteli kysyä pelleltä seuraavana aamuna asiaa. Olihan pelle kiertänyt maailman ääriin ja sen yli. “Pelle varmasti tietäisi ja kertoisi sen mielellään!” Ajatteli pikku elefantti ennen kuin sulki silmänsä ja painui unten maille pehmeästi kuorsaten heinäiselle pehmoiselle pedilleen. Toinen pikku elefantti toisella puolella maailmaa oli vasta heräämässä aamun ensi auringon säteisiin. PRII PRII PRII soi herätys kello. Ihmetellä ken saattaa, mutta toisella puolella maapalloa kun on toiselle aamu, silloin onkin toiselle ilta. Unihiekkaa vielä silmissään pikku elefantti väsynein haukotuksin pudisteli isoja korviaan ja veeeenyyytteli piiiitkääään kaikkia neljää jalkaansa ennen kuin nousi karsinansa lattialta ylös. Pitkällä harmaalla kärsällään se huojuen hamusi omenan suuhunsa ja rouskutti sitä äänekkäästi. ROUSKIS ROUSKIS ja omena oli kadonnut pikku elefantin suuhun! Pikku elefantti näki iltavuorolaisen eläinten vahdin vielä kuorsaamassa ja päätti töräyttää aamuisella äänellään vahdin hereille. TÖTTÖRÖÖ! Kaikui pikku elefantin kärsästä luja ääni ja koko sirkuksen kaikki eläimet, leijonat, kenguru ja sen poikanen, jopa vanha aasikin heräsi! Mutta niin heräsi vahtikin. Silmät lautasena päässään vahti nousi kuin raketti tuoliltansa, katsoi hölmistyneenä ympärilleen ja raaputti päätään. Mitäköhän mahtoi unten mailla olleen vahdin päässä tapahtuvan, naureskeli pikku elefantti. Vahti pian katosikin sirkuksen porteista ja vuoroon tuli pikku elefantin lempi eläinten hoitaja, joka aina toi kaikkein punaisempia ja rouskuvimpia omenoita mukanaan. Ilta vahti ei koskaan kertonut pikku elefantille mihin mahtoi hän hiippailla päiväksi. Sitä jäi pikku elefantti aina mietiskelemään. Mihinköhän tuo suljettu portti mahtoi johtaa, mihin kaikki ihmiset aina välillä katosivat. Jotkut jopa ikiajoiksi, toiset vain hetkeksi. Mutta eihän mikään voisi olla mukavampaa kuin rouskutella upeita omenoita ja tanssia nuoralla parrasvaloissa, eihän? Niitä pohti pikku elefantti ja nappasi uuden rouskuvan punaisen omenan suuhunsa. ROUSK ROUSK. 

  Kaksi sirkus elefanttia lähtee suureen maailmaan 

Vuosien päästä kaksi pientä sirkus elefanttia olivat jo vuosia ja lisää vuosia ja vielä lisää vuosia viihdyttäneet sirkuksessa ihmisiä. Toinen toisella puolella maailmaa ja toinen toisella puolella maailmaa. Vanhaksihan molemmat olivat tulla tupsahtaneet ja sirkukset samoin. Pikku elefantin lempi eläinten hoitaja keppi kädessään jaksoi vielä kerran tulla pikku elefantin luokse kuiskaten sen korvaan: “Kuules mitä, sinä pääset kotiin pikku elefantti. Niin pääsen tänään minäkin.” Toisella puolella maailmaa toinen pikku elefantti sai pelleltä vastauksen kysymykseensä, joka jokainen ilta pikku elefanttia mietitytti. Illalla nukkumaan menon aikaan pikku elefantti näki pellen keräävän ruudulliseen pussukkaan näkkileipää ja muutamia kolikoita. Pikku elefantti kysyi: “Minne sinä pelle menet, nythän on nukkumaan meno aika?”. Pelle vastasi: “Menen maailman ääriin, rakas pikku elefanttini. Mutta tänä yönä, jos olet oikein hissun kissun ja tassuttelet siroilla jaloillasi samalla tavalla kun tuhansien tuikkivien teatterivalojen alla, minä otan sinut mukaani katsomaan mitä oikein sieltä maailman ääriltä löytyy, jookos pikku elefantti? “Sipsutan tänään hiljempaa kuin koskaan ennen olen sipsutellut. Lähdetäänkö heti? Kysyi pikku elefantti innoissaan. Ja näin he molemmat katosivat yöhön. Toisella puolella maailmaa pikku elefantti ei enää koskaan nähnyt eläinten hoitajaa, mutta muisti ikuisesti eläinten hoitajan sanat. “Kotiin hän sanoi”, mietti ääneen pikku elefantti astuessaan suureen rautaiseen valtameri alukseen. Ja suuri hymy valtasi pikku elefantin koko kasvot korvasta korvaan!

Kaksi sirkus elefanttia lähtee suureen maailmaan